Vrtoglavi rast cijena svinjskog mesa u Kini

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Dec.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtoglavi rast cijena svinjskog mesa u Kini

PEKING – Cijene svinjskog mesa u Kini zabeležile su u studenome skok od čak 110 posto u odnosu na isti mjesec 2018. godine, gurajući inflaciju u toj zemlji na najvišu razinu u osam godina, pokazuju danas objavljeni podaci Nacionalnog zavoda za statistiku.

U listopadu su cijene svinjetine u Kini bile više za 101 posto u odnosu na godinu ranije, prenosi CNBC.

Prema statističkim podacima, potrošačka inflacija i Kini iznosila je u studenome 4,5 posto na godišnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << razini, dok su proizvođačke cijene pale u istom mjesecu za 1,4 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Afrička kuga svinja desetkovala je svinjski fond Kine od prošle godine i poremetila opskrbu ovom osnovnom vrstom mesa u kineskoj prehrani. Kina je, inače, najveći svjetski potrošač svinjetine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.