Vreme ističe: Šta će biti ovog puta? Očigledno je...

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 08:15

Vreme ističe: Šta će biti ovog puta? "Očigledno je..."

Odluka o tome da li će biti produžen Sporazum o izvozu žitarica iz crnomorskih luka, koji ističe sutra, biće doneta u poslednjem trenutku.

Zasad ništa ne ukazuje da su strane postigle kompromis, rekao je za TASS diplomatski izvor iz Turske.

"Očigledno, odluka (o produžetku sporazuma) biće doneta u poslednjem trenutku", rekao je izvor.

Rusija će pristati da bude produžen samo ukoliko smatra da je taj potez adekvatan, dodao je izvor.

"Nedavne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjave ruske strane pokazuju da im je stav nepromenjen. Biće potrebni razlozi, kompromisi, da se ubede da promene svoju pozicju. Zasad, ne postoje takve naznake, tako da se Rusija možda neće složiti sa produžetkom sporazuma", istakao je izvor.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u subotu da obaveze da se uklone prepreke za izvoz ruske hrane i veštačkog đubriva, koji su deo sporazuma, nisu ispunjene.

Sporazum, koji je prvi put stupio na snagu 22. jula prošle godine, uz posredstvo Turske i Ujedinjenih nacija, ističe sutra.

Pročitajte još:

"Glavni cilj nije ispunjen"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izvor iz Turske: Odluka o sporazumu o žitu biće doneta u poslednjem trenutku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2023

Odluka o tome da li će biti produžen Sporazum o izvozu žitarica iz crnomorskih luka, koji ističe sutra, biće doneta u poslednjem trenutku, a zasad ništa ne ukazuje da su strane postigle kompromis, rekao je za TASS diplomatski izvor iz Turske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.