Vrednost građevinskih radova veća za petinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 13:58

Vrednost građevinskih radova veća za petinu

Vrednost građevinskih radova izvedenih u prvom ovogodišnjem kvartalu, porasla je u odnosu na isti period lane za 20 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama taj rast iznosio 20,7 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema vrsti građevina, vrednost izvedenih radova na zgradama, u stalnim cenama, povećana je za 17,5 odsto, a na ostalim građevinama za 22,7 odsto.

Od ukupne vrednosti radova, na teritoriji Srbije izvedeno je 96,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odsto, a preostalih 3,7 odsto na gradilištima u inostranstvu.

Vrednost izvedenih radova izvođača iz Srbije u prvom kvartalu za radove koji su izvođeni na teritoriji Srbije i inostranstva, porasla je u tekućim cenama za 20,4 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, dok u stalnim cenama taj rast iznosi 21,2 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.