Vojska najveći poslodavac u Srbiji

Izvor: B92, 30.Sep.2010, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska najveći poslodavac u Srbiji

Niš -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da će Vojska Srbije, kroz proces profesionalizacije, biti najveći poslodavac od svih državnih institucija.

Šutanovac je rekao da se očekuje da do januara bude završen proces profesionalizacije i da nakon toga "imamo samo fina doterivanja".

On je naveo da je prosečna plata profesionalnog vojnika sada oko 45.000 dinara dodajući da misli da je "adekvatno uslovima u kojima živimo".

Šutanovac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je objasnio i da fiksni, odnosno startni deo plate iznosi oko 270 evra u dinarskoj protivvrednosti, bez terenskih dodataka i dežurstava.

On je podsetio i da su uvedeni posebni dodaci "onima koji su u čizmama" objašnjavajući da se to odnosi na pripadnike vojne policije i specijalnih jedinica, ali da i medju njima postoje razlike.

Šutanovac je dodao i da su kadeti, koji završe Vojnu akademiju i u prethodnom periodu imali obezbeđeno radno mesto u sistemu odbrane.

Vlada Srbije ranije donela je Odluku o obustavi obaveze služenja vojnog roka kojom je predviđeno da od 1. januara 2011. na služenje vojnog roka budu upućivani samo oni koji to žele.

Od 1. januara 2011. godine, na služenje vojnog roka biće upućivani samo oni koji to dobrovoljno budu želeli, dodaje se u saopštenju.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.