Vlahović: Važno je da se nastavi sa štednjom

Izvor: Blic, 04.Mar.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlahović: Važno je da se nastavi sa štednjom

Za uspešne reforme potreban je kontinuitet u realizaciji ekonomske politike, a veoma je važno da se u narednom periodu završi proces restruktriranja javnih preduzeća, sprovede racionalizacija broja zaposlenih u državnoj administraciji, nastavi sa štednjom i unapredi privredni ambijent, izjavio je danas predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović.

On je uoči 23. Kopaonik biznis foruma rekao da će preporuka Saveza ekonomista biti da se nastavi sa štednjom, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se radi na eliminaciji strukturnog deficita, kao i da monetarna politika i dalje nastavi sa svojom relaksacijom.

Važno je i da javne finansije budu pod potpunom kontrolom, rekao je Vlahović Tanjugu.

- Čini mi se da danas ne postoje opasnosti od velikih diskontinuiteta bez ozbira ko pobedi na parlamentarnim izborima jer sve relevantne političke stranke se uglavnom slažu oko političke agende naše zemlje, a donekle ili vrlo malo se razlikuju kada je u pitanju ekonomska agenda reformi u narednom periodu - rekao je Vlahović.

Vlahović je podsetio da će tema ovogodišnjeg foruma na Kopaoniku biti dostizanje i konvergencija sa vodećim trendovima i kako sanirati pukotine u sistemu.

Kako je kazao, tema je odredjena na osnovu rezultata koji su kod nas ostvareni u fiskalnoj konsolidaciji i naporima da se podstakne privredni rast i razvoj.

- Očigledno je da je ključna tema u ovom trenutku kako te dobre kratkoročne rezultate u fiskalnoj konsolidaciji konvertovati da oni budu trajni i održivi, odnosno na koji način eliminisati strukturni deficit . To jeste glavna pukotina u našem privrednom sistemu - rekao je predsednik Saveza ekonomista.

Kako je naveo, važno je završiti proces restruktuirianja javnih preduzeća, racionalizovati broj zaposlenih u državnoj administraciji, koja mora biti manja i efikasnija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ekonomisti: Štedeti, rešiti sudbinu preduzeća

Izvor: B92, 04.Mar.2016

Beograd -- Za uspešne reforme potreban je kontinuitet u realizaciji ekonomske politike, rekao je predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović...Prema njegovim rečima, važno je da se u narednom periodu završi proces restruktriranja javnih preduzeća, sprovede racionalizacija broja zaposlenih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.