Izvor: B92, 03.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlahovic: "INA zeli trziste a ne imovinu"

Beograd -- Ministar za privatizaciju Aleksandar Vlahovic izjavio je za Radio B92 da je jedan od razloga sto se kasni sa prodajom "Beopetrola" tuzba hrvatske kompanije INA, koja polaze pravo na deo te kompanije. On ocekuje da ce se na jesen spor pred beogradskim sudom okoncati u korist drzave Srbije. Vlahovic tvrdi da tu kompaniju ne interesuje bivsa imovina, vec zeli da bespaltno dobije trziste u Srbiji. "Ja sam potpuno relaksiran kada je INA u pitanju, ocekujem da ce i presuda Trgovinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda i svakog narednog ukoliko se INA bude zalila biti apsolutno na nasoj strani. Iza njihove pretenzije da, kako to oni kazu, dodju do svoje bivse imovine krije se, u stvari, pretenzija da se dodje do trzista. Nije njima toliko stalo da dobiju nazad svoje stare, rashodovane, benzinske pumpe, koje ce, verujem, svako ko bude kupio 'Beopetrol' koristice ih taman dotle dok dinamikom investicionih aktivnosti ne budu obuhvacene za renoviranje, odnosno izgradnju potpuno novih", rekao je Vlahovic.

Investicioni tender za prodaju "Beopetrola" bice raspisan krajem septembra ili pocetkom oktobra, umesto krajem jula, kako je bilo planirano.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.