Vlada se zadužuje još 400 miliona $

Izvor: B92, Tanjug, 02.Feb.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada se zadužuje još 400 miliona $

Beograd -- Vlada Srbije predložila je Skupštini usvajanje zakona o novom zaduživanju države Societe ženeal banke u visini od 400 miliona dolara za pokriće deficita.

Republika Srbija će se zadužiti za kredit u evrima u protivvrednosti iznosa do 400 miliona američkih dolara, uz garanciju Svetske banke, a za finansiranje budžetskog deficita i refinansiranje duga, piše u tom zakonskom predlogu.

Kredit je dobijen pod povoljnim uslovima, kamata sa maržom je 3,85 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (šestogodišnji Swap za evro, plus fiksna kamatna marža od jedan odsto, plusjednokratna naknada u visini od 0,50 odsto od iznosa kredita) izjavio je za B92 Braniaslav Tončić direktor sektora za javni dug ministarstva finasija.

On je objasnio da je period otplate 72 meseca, i da je otplata glavnice jednokratna po isteku trajanja kredita.

Inače, banka "Societe Generale" postala je kreditor Vlade na osnovu toga što je dala najpovoljniju ponudu za kreditiranje.

Skupština Srbije poslednji put je usvojila zakone koji se odnose na zaduživanje države 23. novembra. Srbija se tada kod deset komercijalnih banaka zadužila za 250 miliona evra kako bi pokrila manjak u državnoj kasi.

Reč je o zaduživanju kod KBC banke, Nove kreditne banke Maribor, Eurobanke EFG, Vojvodjanske banke, Hipo Alpe Adrija banke i Erste banke, zatim kod banaka Inteza, Unikredit, Rajfajzen i Sosijete ženeral.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada se ponovo zadužuje - da vrati dug

Izvor: Mondo, 02.Feb.2011

Vlada je predložila Skupštini Srbije usvajanje novog zaduživanja kod komercijalnih banaka od 400 miliona dolara, zbog duga i deficita.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.