Vlada predlaže manje naknade za UO

Izvor: B92, 06.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada predlaže manje naknade za UO

Beograd -- Indeksi akcija u Beogradu vratili su se u "crveno" nakon tri uzastopna dana rasta. Belex15 je pao 0,76 odsto, na 692,32 poena, a opšti Belexline 0,87 odsto.

Promet je najmanji ove nedelje, a indeksi ponovo u padu

Promet je vredeo 69,48 miliona dinara (809.469 evra) i bio je upola manji nego dan ranije i najmanji ove sedmice. Učešće stranih investitora oslabilo je na 33 odsto u ukupnoj i više od 35 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 20 a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prodaji 51 procenat.

U kontinuiranoj trgovini gotovo maksimalnih 12 procenata na vrednosti su izgubile Informatika [INFM] i Voda Vrnjci [VDAV], čija je cena pala na novi najniži nivo za godinu dana od 12.100 dinara.

Dvocifreni pad, od nepunih 11 procenata, imao je i zemunski Ikarbus [IKRB] koji je završio na 2.448 dinara, nakon što je tokom trgovine ubeležio novi dosadašnji minimum od 2.428 dinara. Dunav osiguranje [DNOS] je bilo u padu od 9,4 odsto uz solidan promet od 3,23 miliona dinara, a dva procenta manje izgubio je Velefarm [VLFR] sa samo jednom hartijom u prometu.

Dobitnike su predvodili Bambi Banat [BMBI] i Alfa plam [ALFA] sa rastom od pet procenata, dok je gotovo četiri odsto na vrednosti dobio Napred [NPRD]. Privredna banka [PRBN] je bila u plusu procenat i po, a Komercijalna [KMBN] procenat ali uz najveći danas promet na kontinuiranom segmentu od 10,86 miliona dinara.

Veći prometi ostvareni su i u trgovini akcijama AIK banke [AIKB], od 8,53 miliona dinara, Sojaproteina [SJPT], članice A Listinga, od 2,59 miliona, i Čačanske banke [CCNB], od 2,37 miliona.

Kada je o A Listingu reč, hartijama Energoprojekta [ENHL] trgovalo se za 1,35 miliona dinara dok se akcijama Tigra [TIGR], koji je dobio rok da popravi likvidnost kako bi ostao u grupi najkvalitetnijih, nije trgovalo. Akcije Metals banke [MTBN] još su pod privremenom obustavom trgovine.

Kao i dan ranije, u trgovini po metodu preovlađujuće cene investitore je privukla prioritetna akcija bez prava glasa AIK banke [AIKBPB] i ubeležen je promet od 6,83 miliona dinara uz cenu od 1.350 dinara po hartiji, tri i po odsto nižu nego u prethodnoj trgovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.