Izvor: Blic, 27.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada pomaže odlučuje firma

Vlada pomaže odlučuje firma

BEOGRAD (Tanjug) - Do kraja ove godine postoje realne mogućnosti da nekoliko hotela u Srbiji promeni vlasnika, odnosno da se privedu kraju poslovi oko privatizacije - rekao je savetnik u Republičkom ministarstvu za trgovinu i turizam Siniša Perić.

Prema njegovim rečima, do sada je obavljeno na desetine razgovora u resornom ministarstvu s potencijalnim kupcima iz zemlje i inostranstva, ali konačnu odluku donose zaposleni i rukovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hotelskih preduzeća. On nije želeo da otkrije o kojim je objektima reč.

- Iz mnogobrojnih razgovora na terenu stičem utisak da Zakon o privatizaciji nije baš najbolje protumačen, jer resorna ministarstva u saradnji sa Agencijom za privatizaciju samo prikupljaju podatke i uspostavljaju kontakte s budućim kupcima hotela, motela ili ugostiteljskih objekata, a ne odlučuju o ceni ili bilo kom delu ugovora, ukoliko se potpiše - objasnio je Perić. U Srbiji ima oko 300 hotela i motela koji raspolažu sa skoro 60.000 kreveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.