Vlada ograničila cenu hleba na 44 dinara

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ograničila cenu hleba na 44 dinara

Vekna hleba od brašna T- 500, u narodu poznatijeg kao hleba tipa “sava”, ubuduće će umesto 45,97, u maloprodaji koštati maksimalnih 44 dinara, odlučeno je na sednici Vlade Srbije.

Prema novoj uredbi koja je usvojena na sednici Vlade, proizvođačka cena vekne hleba od 500 grama koji se pravi od brašna tipa 500 ubuduće ne sme da bude veća od 37,33 dinara, dok maloprodajna cena ovog hleba ne sme da pređe 44 dinara po vekni.

Uredbom je određeno i da ovakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hleb treba da čini najmanje 40 odsto proizvodnje i prodaje pekara, kao i da ukupna stopa marže (veleprodajna i maloprodajna) ne sme da bude veće od 9,14 odsto.

Za kršenje ove uredbe predviđene su stroge kazne.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.