Izvor: B92, 25.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada i Savet bez zaključka o "šećernoj aferi"

Beograd -- Trosatni sastanak predstavnika Vlade Srbije i članova Saveta za borbu protiv korupcije u utorak uveče nije dao konkretni zaključak ko je odgovoran za ukidanje povlašćenog izvoza šećera u Evropsku uniju. Premijer Zoran Živković odbacio je kao neosnovane optužbe da je Vlada Srbije odgovorna, navodeći da odgovornost leži na bivšoj Saveznoj vladi. Tom mišljenju suprotstavila se predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać, ali i potpredsednik Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Miodrag Isakov. Oni su rekli da i republička Vlada snosi deo odgovornosti.

Predsednik komisije koja ispituje zloupotrebe u uvozu i izvozu šećera Goran Pitić rekao je da ostaje otvoreno pitanje da li će i kada biti ukinuta suspenzija na povlašćeni izvoz šećera u zemlje Evropske unije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.