Vlada danas odlučuje o Telekomu

Izvor: S media, 05.Maj.2011, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada danas odlučuje o "Telekomu"

Vlada Srbije trebalo bi danas da se izjasni o novoj ponudi "Telekoma Austrije" za kupovinu "Telekoma Srbije". Radna grupa za prodaju "Telekoma Srbije" predložila Vladi da ne prihvati ponudu austrijskog Telekoma.

Iz Sindikata naše najprofitabilnije komanije kažu za S media portal da bi bila najveća bruka ako Vlada prihvati navodno “poboljšanu” ponudu.

Telekom ostaje srpski? >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Telekom Austrija poslao je juče poboljšanu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija, ponudiviši 1,1 milijardu evra umesto prvobitnih 950 miliona.

Radna grupa za prodaju "Telekoma Srbije" preporučila je Vladi da ne prihvati ponudu "Telekoma Austrije", jer ne ispunjava finansijske uslove tendera.

Telekom Austrija ponudio 1,1 milijardu evra

Prema informacijama, ponuda "Telekoma Austrije" ne zadovoljava finansijske uslove tendera, pa je Radna grupa za prodaju većinskog paketa akcija "Telekoma Srbija" predložila Vladi da ne prihvati ponudu Austrijanaca.

Kako je za S media portal rekao predsednik sindikata Telekom Srbija Miroslav Joksimović, ova druga, navodno poboljšana ponuda austrijske kompanije, još je gora od prvobitne.

Kovačević: Ne prihvatati novu ponudu za Telekom

- Vlada jedino što može jeste da odbaci ovakvu ponudu i da proglasi tender neuspelim. Ministar telekomunikacija Predrag Marković je još za prvu ponudu rekao da je nepristojna i da je to kao da hoćete da kupite “mocart kugle u Beču po četiri puta nižoj ceni u odnosu na njihovu realnu vrednost” – objašnjava Joksimović.

Predsednik Sindikata Telekoma smatra da je nemerljiva bruka ako Vlada Srbije prihvati ponudu Telekoma Austrija, kao i da će tokom narednih dana uslediti sindikalni sastanci u srpskom Telekomu.

Ranije danas, iz austrijske kompanije saopšteno je da se "ponuda sastoji od sledećih elemenata: isplata u gotovini u visini od 800 miliona evra, kao i godišnje isplate u vremenskom periodu od devet godina nakon zaključenja transakcije".

Paket od 51 odsto akcija srpskog "Telekoma" prodaje se u celini.

(S media)
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.