Vlada Srpske odustala od prodaje helikoptera

Izvor: Capital.ba, 30.Sep.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srpske odustala od prodaje helikoptera

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske povukla je saglasnost koju je dala Helikopterskom servisu RS za prodaju pet helikoptera, otkriva portal CAPITAL. Naime, Vlada je saglasnost za prodaju pet helikoptera dala u aprilu ove godine, o čemu smo pisali u tekstu “Srpska prodaje pet helikoptera”. Radi se o helikopterima tipa Gazelle SA-341/342 koji su stari i po 38 godina. „Prodaja nefinansijske imovine se vrši zbog starosti, istrošenosti, kvarova i neisplativosti odražavanja“, navedeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u aprilskoj odluci Vlade RS. Međutim, prije nekoliko dana Vlada je povukla tu saglasnost, a u odluci o tome nije obrazložila koji su razlozi odustanka od prodaje helikoptera. Helikopteri koji su trebali da budu prodati stari su preko 35 godina i skupi za održavanje, rezervne dijelove je nemoguće nabaviti, zbog čega je ranije predložena prodaja. Helikopterski servis trenutno ima dva operativna helikoptera, a najnoviji, za koji se Vlada Republike Srpske zadužila 9,4 miliona KM, kupljen je prošle godine. CAPITAL: Svjetlana Šurlan Чланак Vlada Srpske odustala od prodaje helikoptera се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Republika Srpska odustala od prodaje Gazela Helikopterskog servisa

Izvor: TangoSix.rs, 01.Okt.2019, 08:01

Kako je juče izvestio poslovni portal CAPITAL, Vlada Republike Srpske povukla je saglasnost koju je još aprila ove godine dala Helikopterskom servisu RS za prodaju pet helikoptera.. Odluka je povučena pre nekoliko dana a u odluci o tome nisu obrazloženi razlozi odustanjanja od ovog posla.. Helikopteri...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.