Vlada Srbije odustala od prodaje evroobveznica u 2014.

Izvor: Beta, 28.Nov.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije odustala od prodaje evroobveznica u 2014.

BEOGRAD, 28. novembera 2014. (Beta) - Srbija neće u ovoj godini emitovati evroobveznice na medjunarodnom finansijskom trzištu, jer će fiskalni rezultat biti značajno bolji nego što je to planirano rebalansom budžeta, rečeno je u petak agenciji Beta u Ministarstvu finansija.

Rebalansom budžeta za ovu godinu bilo je planirno zaduživanje na medjunarodnom finansijskom tržištu od najviše 149,6 milijardi dinara emitovanjem evroobveznica.

Kako je ranije objašnjeno, novac >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << od prodaje evroobveznica ne bi bio iskorišćen za potrebe finansiranja budžeta u 2014. godine, već bi bio rezerva za 2015. godinu u kojoj će za finansiranje duga države i otplatu kamata biti neophodno 5,7 milijardi evra.

Kako je rečeno agenciji Beta, planovi Ministarstva finansija za narednu godinu u vezi emitovanja obveznica na medjunarodnom finansijskom tržištu biće definisani Zakonom o budžetu Srbije za 2015. godinu.

Po podacima Uprave za javni dug, trenutno je javni dug Srbije 2.672 milijarde dinara, odnosno 22,2 milijarde evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije odustala od prodaje evroobveznica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014

Srbija neće u ovoj godini emitovati evrobveznice na međunarodnom finansijskom trzištu, jer će fiskalni rezultat biti značajno bolji nego što je to planirano rebalansom budžeta, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu finansija...Rebalansom budžeta za ovu godinu bilo je planirno zaduživanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.