Oslobođen Marko Milošević

Izvor: RTS, 14.Sep.2010, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen Marko Milošević

Sin Slobodana Miloševića Marko oslobođen svake krivice "zbog apsolutne zastarelosti tužbenog zahteva", koji su protiv njega 2000. godine podneli članovi pokreta "Otpor". Država na ime obeštećenja advokatima Miloševića mora da isplati više miliona dinara.

"Zbog apsolutne zasterelosti tužbenog zahteva", koji su protiv Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije još 2000. godine podnela trojica članova Narodnog pokreta "Otpor", oslobođen je svake >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivice.

Trojica požarevačkih "otporaša", Momčilo Veljković, Radojko Luković i Nebojša Sokolović, tužili su Miloševića mlađeg i njegove batinaše za tuču koja se dogodila u centru Požarevca 2. maja 2000. godine.

Sudija Gordana Vidojković je u obrazloženju presude napisala, da je zastarelost predmeta razlog takve sudske presude, da "Otpor" više nema pravni lek, a da država na ime obeštećenja advokatima Marka Miloševića mora da isplati više miliona dinara, naknade za zastupanje na sudu.

Veljković je Tanjugu rekao da je razočaran presudom požarevačkog suda koji je po njemu pokazao da je instrumentalizovan, kao i da je Srbija još, kako je rekao, daleko od prava i od pravde.

On tvrdi da je zajedno sa preksinoć uhapšenim Bogoljubom Arsenijevićem Makijem žrtva "političkog odgovora" koji, kaže, potvrđuje da svaka revolucija "jede sopstvenu decu".

Veljković, Sokolović i sestra Radojka Lukovića, koji je u međuvremenu poginuo, najavljuju žalbu Ustavnom sudu Srbije, tvrdeći da je do zastarevanja predmeta došlo namernim odugovlačenjem sudskog procesa nemarnošću suda.

Oni kao primer navode da u poslednjih godinu dana nije bilo zakazano nijedno ročište.

"Sud je tako sačekao da tužba zastari. Ukoliko Ustavni sud ne ospori ili obori presudu požarevačkog Osnovnog suda, pravo i pravdu ćemo zatražiti kod Međunarodnog suda u Strazburu", kazao je Veljković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Milošević oslobođen krivice zbog zastarelosti tužbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2010

BEOGRAD -..Sin Slobodana Miloševića Marko oslobođen svake krivice "zbog apsolutne zastarelosti tužbenog zahteva", koji su protiv njega 2000. godine podneli članovi pokreta "Otpor", javlja RTS...Država na ime obeštećenja advokatima Miloševića mora da isplati više miliona dinara..."Zbog apsolutne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Makija hapse, Marku brišu grehove

Izvor: Blic, 14.Sep.2010

Slikar i ikonopisac i jedan od vođa petooktobarske revolucije Bogoljub Arsenijević Maki juče je u pritvoru Okružnog zatvora u Valjevu započeo štrajk glađu nakon što mu je određen dvomesečni pritvor po optužbi za ometanje policajaca koji su 1999. sprečavali miting protiv Miloševićevog režima....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.