Više putnika na beogradskom aerodromu

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više putnika na beogradskom aerodromu

Beograd -- Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je u trećem kvartalu ove godine uslužio 9,3 odsto više putnika nego u istom periodu prošle godine.

Ovu informaciju saopštila je francuska kompanija Vansi (Vinci) koja je koncesionar tog preduzeća.

Rastu broja putnika je doprinelo, kako je objašnjeno, otvaranju novih linija kompanije Er Srbija, zatim novi letovi za Pariz kompanija Er Frans (Air France) i ASL erlajns (Airlines), kao i linija Viz era (Wizz Air) za Lion.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na svih 46 aerodroma grupe Vansi u svetu u trećem kvartalu je ukupno bilo 72 miliona putnika što je povećanje od 6,9 odsto u odnosu na treći kvartal 2018. godine.

To je, kako navedeno u saopštenju, nastavak dobrih rezultata iz prve polovine 2019. godine, kada je rast putnika iznosio 6,7 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski aerodrom ima sve više putnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019

Beogradski aerodrom, koji je krajem 2018. postao deo VINCI Airports, zabeležio je u trećem kvartalu ove godine rast broja putnika od 9,3 odsto, saopšteno je danas iz te kompanije...Uspeh je postignut najviše zahvaljujući otvaranju novih linija aviokompanije Air Serbia, zatim novim letovima za Pariz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.