Vidović: Povećati stopu PDV-a na luksuznu robu

Izvor: Capital.ba, 17.Dec.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidović: Povećati stopu PDV-a na luksuznu robu

BANJALUKA, Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je u Narodnoj skupštini da je ona apsolutno za uvođenje diferencirane stope PDV-a, te da stopa na luksuznu robu bude veća od 17 odsto. “S druge strane, stopa PDV-a treba da bude mnogo manja za, na primjer, dječiju hranu i opremu za bebe. To je jedino pravedno koncipiranje PDV-a”, ocijenila je Vidovićeva tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za 2020. godinu koji iznosi 3,425 milijardi KM. Senad >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Bratić iz Poslaničke grupe “Zajedno za BiH” rekao je da su podnijeli više amandmana na Prijedlog budžeta za narednu godinu u kojima se traži da doznake za finansiranje povratka u Republiku Srpsku budu povećane sa planiranih 1,5 miliona KM na dva miliona KM. On je dodao da ova poslanička grupa smatra da su planirana sredstva nedovoljna s obzirom na potrebe i broj povratnika, te da je riječ o populaciji koja je trenutno najugroženija na prostoru oba entiteta. Ova poslanička grupa podnijela je i amandman da tekući grantovi dobrotvornim društvima “Merhamet” u Srpskoj budu povećani sa 90.000 KM na 150.000 KM radi olakšavanja rada ovom dobrotvornom društvu, kao i da se tekući grantovi za rad udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata povećaju sa 100.000 KM na 150.000 KM. Srna Чланак Vidović: Povećati stopu PDV-a na luksuznu robu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS RS o budžetu za 2020: Više para za investicije, zdravstvo i reforme

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Dec.2019

BANJALUKA - Narodna skupština RS danas je raspravljala o Prijedlogu budžeta RS za 2020. godinu, koji je, kako je rekla Zora Vidović, ministarka finansija, s ukupno 3,4 milijarde maraka veći za 110 miliona od ovogodišnjeg.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vidović: Radićemo na povećanju investicija i BDP-a

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Dec.2019

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog budžeta Srpske za 2020. godinu u iznosu od 3,425 milijardi KM koji je za 3,3 odsto ili 108,4 miliona KM veći od ovogodišnjeg rebalansa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.