Izvor: B92, 09.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veterinarski zavod" - novi Bodrum?

Beograd -- Radnici Zavoda podneli su prijavu specijalnom tužiocu protiv ministra Predraga Bubala. Nema falsifikata, tvrdi Bubalo.

Naime, njemu je zastupnik konzorcijuma radnika zavoda Vladan Batić uputio krivičnu prijavu protiv ministra privrede Predraga Bubala. Dok ministar privrede i privatizacije Predrag Bubalo kaže da tu nema nikakve afere jer je prodaja urađena po zakonu, Batić navodi da prodaja zavoda postaje novi "Bodrum".

Ministar Bubalo pokušao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razjasni dilemu da li je bio u Indiji, u trenutku kad je trebalo da potpiše rešenje o prodaji "Veterinarskog zavoda" konzorcijumu "Zekstra - Bankom", kao što je izjavio novinarima, i što je bio povod da Vladan Batić podnese prijavu protiv ministra. Bubalo tvrdi da je u pitanju nesporazum, jer je odmah po dolasku, sa aerodroma otišao da potpiše rešenje: "Posle jedne naporne i duge sednice o izmenama zakona pitali su me šta znam o ugovoru sa novim kupcem i da li sam ja bio u toku, tako je otprilike bilo pitanje. Ja sam rekao da sam tada bio u Indiji, jer sam prošle nedelje stvarno bio u Indiji. Ja sam se vratio, sleteo sam u 12.15 i pre tri časa potpisao sam rešenje."

Bubalo smatra da, praveći pitanje u vezi sa potpisom, neko hoće da proizvede aferu tamo gde je nema.

Ili jeste, ili nije (potpisano)

Međutim, pravni zastupnik konzorcijuma radnika Veterinarskog zavoda Vladan Batić smatra da privatizacija te firme upravo zbog spornog potpisa ministra postaje afera, odnosno politička stvar.

"Ovde imao novi Bodrum, pošto nije Turska, onda je Kalkuta. Ovde nisu pritiskana dugmad u poslaničkima klupama, ovde je svojevrsna pljačka. Neko je ovde napravio falsifikat, ili je rešenje napravljeno ranije i pa samo stavljen datum 4. februar, ili se na praznom papiru ministar Bubalo potpisao, ili je celo rešenje naknadno dokucano, ili je neko potpisao ministra Bubala", kaže Batić.

Bubalo, s druge strane, odgovara da dokument niko nije falsifikovao: "Niko nije falsifikovao, ja sam ga potpisao. Potpisao sam ga, jer sam sleteo u 12.15, negde oko 2 sata."

U međuvremenu, konzorcijum zaposlenih u Veterinarskom zavodu podneo je novu žalbu Vrhovnom sudu i predlog da se uvedu privremene mere u to preduzeće. Podsetimo, Zavod je u petak prodat konzorcijumu "Zekstra - Bankom" za devet miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.