Vesić: Šapić da ukloni objekat na NBG, ima novca

Izvor: B92, 19.Maj.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Šapić da ukloni objekat na NBG, ima novca

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je prijavu nadležnom tužilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici 45.

Grad Beograd očekuje od predsednika te opštine Aleksandra Šapića da u najkraćem roku ukloni taj bespravni objekat, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

"Verujemo da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice i da će odgovorni za tu stvarno besprizornu bespravnu gradnju, koja je zatvorila ulaz u Studentski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad i nalazi se na samom trotoaru, na javnoj površini, odgovarati", rekao je Vesić za Tanjug i dodao da je za tu bespravnu gradnju direktno odgovorna opština Novi Beograd, odnosno predsednik te opštine Aleksandar Šapić. "

Vesić je naglasio da je Aleksandar Šapić nedavno izjavio kako nema novca da ukloni taj objekat i da ga očekuje od grada Beograda, a to je, podvlači Vesić - neistina.

"Ja želim da kažem da to nije istina. Grad Beograd je dao opštini Novi Beograd osam miliona dinara za rušenje objekata, a ta opština do ovog trenutka je opravdala svega milion dinara. Znači, ima još sedam miliona dinara za rušenje bespravnih objekata, te očekujemo da odmah upotrebe te pare i sruše taj objekat, za čiji nastanak su i sami delimično krivi", rekao je gradski menadžer.

On veruje da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice, a tu, kako smatra, "ima zaista čudnih činjenica", od toga kako je izdavana dozvola za rekonstrukciju, da lice na koje je to rađeno nije bilo u životu dok se taj proces dešavao, te kako je opština Novi Beograd tolerisala bespravnu gradnju, kako je sklonjena traka i tako dalje.

"Takođe želim da kažem da Grad Beograd neće tolerisati takvo ponašanje bilo koje gradske opštine, pa i opštine Novi Beograd. Jednostavno, bespravni objekti moraju da budu uklonjeni", naglašava Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd takođe očekuje da opština Novi Beograd počne da izvršava svoja rešenja o rušenju za mnoge druge objekte, koji se godinama ne izvršavaju, pre svega, kako kaže, na Bežanijskoj kosi.

"To je neophodno, kako bi, naprosto, konačno bio uveden red i u grad i u samim opštinama", zaključio je Vesić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.