Putevi u BiH rizični za saobraćaj

Izvor: S media, 25.Okt.2011, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi u BiH rizični za saobraćaj

Većina puteva u Bosni i Hercegovini je rizična za saobraćaj, saopštio je Evropski program za ocenjivanje puteva (EuroRAP), navodeći su oni dva do tri puta opasniji nego u većini evropskih zemalja.

Na osnovu prikupljenih podataka utvrđeno je da 68 deonica dvokolovoznih puteva odnosno 56,2 odsto ili 1055,9 kilometara u BiH pripada deonicama visokog rizika, što znači da postoji veća mogućnost da se dese nesreće sa fatalnim ishodom na tim putevima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Beograd: Tokom noći tri saobraćajna udesa

Beograd u haosu!

Poginula dvojica pripadnika Vojske!

Putevima visokog i srednjeg rizika pripada 27 analiziranih deonica dugih 493,55 km, srednjeg rizika je 10 deonica dužine 152 km, dok je samo 10 deonica dužine 196 km označeno tim istraživanjem kao put kategorije niskog rizika.

Poseban oprez, prema istraživanju Evropskog programa za ocenjivanje puteva, potreban je na "crnim" deonicama: Gorica - Grude, Buna - Stolac - Hutovo - Neum, Šuica - Posušje - Široki Brijeg - Mostar, Ljubuški - Tasovčići i Šujica - Livno - Kazanci.

Najsigurniji su magistralni putevi u BiH: Kaonik - Blažuj, Doboj - Maglaj, Strmica - Bosansko Grahovo, Prača - Mesići i Glavica - Baraći.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Po BiH se vozite na svoju odgovornost

Izvor: Mondo, 25.Okt.2011

Većina puteva u Bosni i Hercegovini rizična je za saobraćaj, saopštio je Evropski program za ocenjivanje puteva, navodeći su oni dva do tri puta opasniji nego u većini evropskih zemalja.

Nastavak na Mondo...

Većina puteva u BiH rizična za saobraćaj

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Okt.2011, 00:21

Većina puteva u Bosni i Hercegovini je rizična za saobraćaj, saopštio je Evropski program za ocjenjivanje puteva (EuroRAP), navodeći su oni dva do tri puta opasniji nego u većini evropskih zemalja.Na osnovu prikupljenih podataka utvrđeno je da 68 deonica dvokolovoznih puteva odnosno 56,2 odsto...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.