Veći promet na Produktnoj berzi

Izvor: GdeInvestirati.com, 30.Jan.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći promet na Produktnoj berzi

NOVI SAD - Ukupan promet na Produktnoj Berzi u Novom Sadu ove sedmice bio je 1.675 tona robe što je za 47,32 odsto više nego prethodne nedelje, saopštila je danas ta berza.

Kako se navodi, finansijska vrednost prometa bila je 41,86 miliona dinara, a to je za 63,17 odsto više u odnosu na finansijsku vrednost robe u prethodnoj nedelji. 

Pšenica je bila dominantna roba u trgovanju i zaključeno je ukupno devet kupoprodajnih ugovora, a prosečna >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << cena trgovanja hlebnim žitom bila je 24,2 dinara po kilogramu što je za 2,33 odsto više nego prethodne nedelje. Kukuruzom se trgovalo po prosečnoj nedeljnoj ceni od 17,01 dinar za kilogram.

Na Produktnoj berzi tokom ove sedmice se trgovalo još sojom i cena je bila 48,24 dinara za kilogram što je za 0,8 odsto veća cena nego prethodne nedelje.

Berzanski indeks (PRODEX), na današnji dan beleži vrednost od 210,95 indeksnih poena, što je za 0,76 indeksnih poena veća vrednost nego prošlog petka. Realna vrednost berzanskog indeksa je u padu 0,33 indeksnih poena čime dobijamo novu minimalnu vrednost ovog berzanskog indeksa još od početka jula 2010.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.