Veći limit na zaduživanje građana

Izvor: S media, 06.Maj.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći limit na zaduživanje građana

Narodna banka Srbije povećala limit za kreditno zaduženje građana sa 30 na 40 odsto od plate.

Građani Srbije će od sutra moći da se više zadužuju u bankama jer je Narodna banka Srbije povećala limit za mesečnu ratu kredita sa 30 na 40 odsto zarade, a za stambene kredite sa 50 na 60 odsto. Uslov za odobravanje veće pozajmice je da se klijent najvećim delom zadužuje u valutu u kojoj mu se isplaćuju redovna primanja.

To ne znači, kako se navodi u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << NBS-a, da će na veće iznose kredita moći da računaju samo građani koji imaju primanja u dinarima i zadužuju se u domaćoj valuti, već i oni koji se zadužuju u dinarima sa valutnom klauzulom, ali ukoliko istovremeno imaju primanja u stranoj valuti ili sa valutnom klauzulom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.