Veće plate za zaposlene u državnim organima

Izvor: B92, 04.Feb.2022, 19:35

Veće plate za zaposlene u državnim organima

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o platama državnih službenika i nameštenika.

Time će se promeniti koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih nameštenika koji obavljaju prateće pomoćno-tehničke poslove u državnim organima.

Promena visine koeficijenata kreće se u rasponu od 1,20 za radna mesta nameštenika šeste vrste-osnovna škola, do 1,96 za radna mesta nameštenika treće vrste-viša škola i studije prvog stepena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Time će se uvećati zarade za preko 4.500 nameštenika od treće do šeste platne grupe, što će stvoriti uslove za adekvatno razlikovanje u vrednovanju poslova različite složenosti, unaprediti njihov materijalni položaj i doprineti motivaciji zaposlenih i kvalitetu njihovog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.