Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća produktivnost za 5-10 godina

Beograd -- Srpska privreda bi mogla da dostigne zadovoljavajuću produktivnost tek za pet do deset godina.

Predsednik Međunarodne asocijacije za produktivnost Klaus Helmrih je na predstavljanju završnog izveštaja pilot projekta za povećanje produktivnosti i konkurentnosti privrede u Srbiji rekao da se trenutno ne može utvrditi gde se po produktivnosti nalazi privreda Srbije u poređenju sa ostalim zemljama Evrope.

Klaus je kazao da je projekat edukacije menadžmenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je primenjivan u Srbiji, u Švedskoj korišćen pre desetak godina i pokazao je odlične rezultate u oko 100 kompanija, jer se ulaganje po 30.000 evra u razvoj produktivnosti i konkurentnosti u svakoj od firmi višerstruko isplatilo.

Sekretar Udruženja za mala i srednja preduzeća pri Privrednoj komori Srbije Dejan Trifunović rekao je da je šest srpskih preduzeća, učesnika programa, povećalo produktivnost u proseku za 115 odsto nakon primene tog projekta koji je država finasirala od aprila do septembra ove godine.

Ciljna grupa pilot projekta su bila preduzeća iz metalne-elektro industrije i tekstilne industrije koja imaju tržišnu šansu, odnosno one, koje su ranije imale dobru reputaciju ili one kojima je bila potrebna pomoć pred privatizaciju, rekao je Trifunović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.