Već trljaju ruke: Tramp ne dolazi - dupla zarada

Izvor: B92, 20.Jan.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već trljaju ruke: Tramp ne dolazi - dupla zarada

Na Davos ove godine osim Donalda Trampa učešće su otkazali i mnoge druge ličnosti, to hotelijerima donosi duplu zaradu.

Odluka predsednika SAD Donalda Trampa i drugih svetskih zvaničnika da otkažu učešće delegacija svojih zemalja na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, donela je zainteresovanima retku pogodnost nekoliko dana uoči početka godišnjeg skupa - prazne hotelske sobe, a hotelijerima - dvostruku zaradu.

Tramp je planirano putovanje ministra finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stivena Mnučina i ostatka delegacije SAD u švajcarsko planinsko odmaralište otkazao kako bi se posvetio rešavanju situacije s blokadom rada američke vlade, a to znači da je na stotine hotelskih soba iznenada ostalo - slobodno, piše švajcarski list "Tages-Ancajger".

Ne samo što će ovogodišnji skup u Davosu proteći bez američke delegacije, već su učešće otkazali i britanska premijerka Tereza Mej i francuski predsednik Emanuel Makron, jer se oboje hvataju u koštac sa krizama u svojim zemljama.

Otkazivanje njihovog učešća moglo bi biti prava blagodet za gradske hotelijere, jer troškovi otkazivanja u ovoj fazi verovatno dostižu 100 odsto od cene soba, pa će se Amerikancima sredstva teško refundirati, ukazuje švajcarski list, pozivajući se na Ernsta Virša, predsednika Udruženja švajcarskih hotela kantona Graubinden.

To, praktično, znači da bi hoteli mogli da na sobama - dvostruko zarade.

Američkim rezervacijama bile su obuhvaćene rezervacije za sobe u vrednosti od 231,855 dolara u hotelu sa tri zvezdice "Madrisa Lodž" u Klosters-Sernojsu, kao i rezervacije vredne 103,935 dolara u hotelu s pet zvezdica "Kvelenhof", precizira švajcarski list, pozivajući se na brojke iz baze podataka vlade SAD, prenosi Blumberg.

Sobe u hotelu "Madrisa Lodž" sada su raspoložive počev od 22. januara, kada forum počinje, a početna cena na sajtu Booking.com je 2,305 franaka za jednu osobu.

Inače, broj učesnika na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu je ograničen na 2.500 zvaničnih gostiju, ali još hiljade ljudi u januaru hrle u najviši grad u Evropi zbog pratećih događaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.