Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važnost obilježavanja Dana Republike i u distriktu

BRČKO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Brčkom da je veoma važno to što se Dan Republike obilježava i u distriktu koji je zajedničko vlasništvo dva entiteta i da Srpska apsolutno ne želi da se odrekne tog velikog prava.

Cvijanovićeva je naglasila da će Republika Srpska nastaviti da se odgovorno ponaša, vodeći računa o svojim građanima u distriktu, ali da će, uz to, cijeniti i samu suštinu distrikta.

Ocjenjujući da i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obilježavanje Dana Republike u Brčkom pokazuje odnos Republike Srpske prema svojim građanima na ovom prostoru, Cvijanovićeva je istakla odlučnost da republičke vlasti i u distriktu djeluju institucionalno.

"Mi kao Vlada takav odnos pokazujemo cijeli niz godina jer za sve građane u distriktu obezbjeđujemo struju, jeftiniju nego da je nabavljaju iz Federacije BiH. Trpimo određene gubitke na nivou `Elektroprivrede`, ali smo opredijeljeni da se tako ponašamo", rekla je novinarima Cvijanovićeva koja je danas prisustvovala centralnoj proslavi u Brčkom povodom Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Prema njenim riječima, i otvaranje kancelarije Republike Srpske u Brčkom znak je da Srpska želi da institucionalno bude prisutna u distriktu.

"To je mjesto gdje građani Srpske mogu da dođu i dobiju odgovarajuće odgovore ili da pokrenu određene procedure", napomenula je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je prethodno na Spomenik srpskim braniocima Brčkog položila vijenac, a potom je prisustvovala lomljenju slavskog kolača u Hotelu "Jelena" i slavskoj svečanosti koju je u prisustvu brojnih zvanica predvodio NJegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.