Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važni podsticaji za strane investitore

SREMSKA MITROVICA, 28. maja 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu u Sremskoj Mitrovici da je uredba o podsticanju stranih investitora omogućila i investiciju kompanije "Luvata" u tom gradu.

"Uredba je bila jedna od tema u kampanji, a njom smo omogućili da se strani investitori sami pitaju gde će doći. Srbiji je potrebno da napravi bolja pravila od zemalja u okruženju. To će omogućiti i poreske olakšice koje će stupiti na snagu 1. jula i podstaći >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << veliki broj investitora", rekao je premijer tokom obilaska novog projekta u Sremskoj Mitrovici.

Dodao je da je u tom gradu stopa nezaposlenosti 20,6 odsto, a da očekuje da za narednih godinu i po biti niža od 15 odsto. "Ostaje nam da rešimo problem 'Mitrosa' (industrija mesa), uz pomoć vlade", rekao je Vučić.

Premijer je poželeo kompaniji "Luvata" dobar profit, a radnicima dobre plate.

Predstavnik Luvate Mario Berlini rekao je da je ta kompanija odlučila da investira u Sremsku Mitrovicu zbog podrške lokalne samouprave. "Glavni razlog je što želimo da proširimo proizvodnju na tržišta istočne Evrope i želeli smo da imamo bazu u Srbiji i da tu ostavimo trag. Ono što nas je privuklo jeste to što postoji stabilna politička situacija, sporazum o slobodnom tržištu i blizina Italije", rekao je Berlini.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.