Vaučer od 5.000 dinara za odmor u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaučer od 5.000 dinara za odmor u Srbiji

BEOGRAD - Procenjuje se da će određene kategorije građana, u okviru vladinih podsticajnih mera za razvoj domaćeg turizma, moći da dobiju vaučere u iznosu od 5.000 dinara.

Vaučeri će biti u prilici da unovče u ugostiteljskim objektima i hotelima, najavila je pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo.

Pindžo je za RTS precizirala da se za sada sigurno može reći da će to obuhvatati penzionere, nezaposlene, zaposlene čija primanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ne prelaze 60.000 dinara.

Danas počinje promocija turističke ponude Srbije i kampanja "Moja Srbija", a premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvaće građane da odmor provedu u našoj zemlji.

Pindžo je kazala da je ta kampanja izuzetno važna i da je Vlada Srbije snažno prepoznala turizam kao svoju razvojnu šansu, kako za povećanje prihoda, tako i za poboljšanje zapošljavanja.

"Po ugledu na neke druge zemlje, pre svega zemlje u okruženju, vlada priprema programe, a jedan od njih su mere podsticaja da domaće stanovništvo provodi odmor ili deo odmora u domaćim centrima. Priprema se šema vaučera za zainteresovane građane određenih kategorija, na primer penzionere, koji će moći da unovče taj vaučer u ugostiteljskim objektima i smeštaju", rekla je Pindžo.

Ona je apelovala na privredne subjekte da imaju razumevanja za mere vlade, da daju doprinos u razvoju domaćeg tržišta i da se ponašaju tržišno, jer će to omogućiti da se ista akcija održi i u narednim godinama.

Cilj kampanje je, kako je istakla, da sve što je potrošeno u Srbiji bude i vraćeno Srbiji i budžetskim korisnicima.

"Ovo je opšta mobilnost da bi građani proveli odmor ili deo odmora u Srbiji, da bi se povećali prihodi od turizma, a samim tim prihodi u budžet. Rezultati ove kampanje će pokazati kojim merama ćemo ubuduće stimulisati razvoj domaćeg turizma", naglasila je Pindžo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Ko letuje u Srbiji - dobije 5.000 dinara

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Jun.2015

BEOGRAD - Procenjuje se da će određene kategorije građana, u okviru vladinih podsticajnih mera za razvoj domaćeg turizma, moći da dobiju vaučere u iznosu od 5.000 dinara...Vaučeri će biti u prilici da unovče u ugostiteljskim objektima i hotelima, najavila je pomoćnica ministra trgovine, turizma...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.