Varteks smanjio gubitak u devet mjeseci

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Nov.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varteks smanjio gubitak u devet mjeseci

VARAŽDIN - Varteks je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario gubitak od 15,4 milijuna kuna, oko 2,3 milijuna kuna manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Poslovni prihodi Grupe su iznosili 115,6 milijuna kuna i bili su za 4,8 milijuna kuna veći nego u istom razdoblju 2017. Poslovni rashodi porasli su 2,6%, na 129 milijuna kuna. Uz izvoz od 54,2 milijuna kuna, više od 46 posto poslovnih prihoda Grupe ostvareno je na inozemnim tržištima.

Iz kompanije najavljuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se daljnje povećamnje efikasnosti poslovanja nastavlja kroz kontinurano provođenje planiranih projekata restrukturiranja i razvoja. Nastavak restrukturiranja vezan je prvenstveno uz očekivano smanjenje troškova pri čemu su najznačajniji efekti vezni uz kdrovsko restrukturiranje administrativnog i režijskog osoblja.

Upućuju i na važnost u trećem kvartalu pokrenutog web shopa koji pokazuje snagu branda i omogućuje daljnju dostupnost proizvoda, posebno u mjestima u kojima nema Varteksovih trgovina.

Puni efekti do sada provedenih aktivnosti bit će vidljivi u 2019. godini te Uprava vjeruje u ostvarenje pozitivnih efekata poslovanja u idućoj godini kako je i prezentirano početkom ove godine pri pozivu na upis kapitala.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.