Varga otkrio USKOK-u: S Mamićem me spojio Karamarko

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Sep.2018, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varga otkrio USKOK-u: S Mamićem me spojio Karamarko

ZAGREB - Istražujući djelovanje falsifikatora Franje Varge u aferi SMS USKOK je došao do zastrašujućih saznanja da su vodeći ljudi desnog krila HDZ-a koristili subverzivno podzemlje za obračune s političkim protivnicima.

Milijan Brkić suočen je s tvrdnjama da je Vargine usluge koristio za obračune unutar stranke, a istraga kreće i prema Tomislavu Karamarku koji je zbog lažiranih Varginih SMS poruka optuživao da je HDZ-u ukradena pobjeda na parlamentarnim izborima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Varga surađuje s istražiteljima, a sve bi se moglo pretvoriti u najveću aferu od osnutka HDZ-a, piše Nacional.

Istražitelji USKOK-a rade na rasvjetljavanju jedne od najvećih afera od nastanka samostalne Hrvatske, afere koja će uzdrmati sam vrh države. Sve je započelo istraživanjem slučaja Varga, koji se u prvi tren činio kao samo još jedna epizoda sudske trakavice u čijem je središtu nogometni moćnik Zdravko Mamić. No, sve bi se to moglo promijeniti nakon informacija da je Varga otkrio istražiteljima kako ga je sa Zdravkom Mamićem spojio Tomislav Karamarko.

Franjo Varga priznao je na ispitivanju u USKOK-u dio onoga za što ga se sumnjiči, a spominjao je poimence i Todorića i Mamića. Ispričao je da se sastao sa Zdravkom Mamićem te da je više puta s njim komunicirao. Viđao se, ustvrdio je, i s više osoba povezanih s Mamićem. Priznao je i da je za lažne dokumente koji su trebali poslužiti Mamiću u sudskom postupku primio novac. Navodno je riječ o stotinama tisuća kuna.

Franji Vargi u petak je određeno mjesec dana istražnog zatvora. Protiv njega je još prije nekoliko godina podignuta optužnica na sudu u Splitu zbog krivotvorenja isprava, no još nije izrečena presuda.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.