Vanredna situacija u opštini Šid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u opštini Šid

U Opštini Šid danas je proglašena vanredna situacija zbog nevremena koje je zahvatilo tu opštinu. Sinoćno nevreme prouzrokovalo je veliku materijalnu štetu na mnogobrojnim domaćinstvima, u parkovima i na oranicama. Formiran je i krizni štab koji će utvrditi celokupnu štetu.

Najveća šteta na usevima naneta je u atarima Vašice i Adaševac i ona će tek biti procenjena. Stradali su kukuruz i pšenica.

Poljoprivrednici kažu da je kukruz podneo najveći deo štete. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pošto je pšenica skoro u sazrezavanju, a ječam je već zreo, ovi usevi nisu pretrpeli štetu jer leda na svu sreću nije bilo.

U Šidu ne pamte ovakvo nevreme, koje je u jednom trenutku izazvalo i nestanak struje.

Koordinator Kriznog štaba Zoran Semenović kaže da je šteta jako velika i da se meri stotinama hiljada evra, što u javnom, što u privatnom vlasništvu.

Vanredna situacija će biti na snazi sve do prestanka potrebe za sprovođenje mera zaštite i spasavanja od elementarnih nepogoda u opštini Šid.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vanredna situacija u Šidu zbog nevremena

Izvor: Blic, 15.Jun.2015

U opštini Šid danas je proglašena vanredna situacija zbog nevremena koje je u nedelju zahvatilo tu opštinu...Načelnik opštinske uprave Romko Papuga rekao je Tanjugu da su stručne komisije na terenu i da se procenjuje visina štete na oranicama i domaćinstvima...Snažna oluja nosila je krovove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.