VUČIĆ: Imamo četiri ugovora koja moramo da uradimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 19:16

VUČIĆ: Imamo četiri ugovora koja moramo da uradimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Predsedništva i najavio velike infrastrukturne radove.

Predsednik je pokazao četiri ugovora koja mora da se urade.

- Prvi ugovor je linijska infrastruktura, dva je ugovor za radove i iskop terena. Ugovor za Nacionalni stadion nisu još potpisani. U toku su pregovori. Posebno ćemo za srpski paviljon da raspisujemo i pozvaćemo sve srpske arhitekte da napravimo prezentaciju naše zemlje. Kada govorimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o putnoj infrastrukturi ona podrazumeva 8 kilometara gladskih bulevara, petlju, planirani gasovod - toplovod i hladnovod.

Predsednik je i pokazao kako će izgledati lokacija kod starog sajma.

-Tu ćemo napraviti i onaj veliki točak i to će značajno promeniti izgled grada. Ponudićemo građanima da nam pomognu i kažu šta oni žele sa halom 1 da uradimo - rekao je Vučić.

U oktobru ćemo otvoriti velelepnu železničku stanicu u Prokopu, odakle će moći do Aerodroma da se stigne železnicom za 15 do 20 minuta, a za pola sata do nacionalnog stadiona i EXPA, vozovi će se kretati 120 km/h.

Beogradska autobuska stanica biće gotovo do 2025. godine, kada će biti gotova i nova železnička stanica Novi Beograd.

-Nadam se da će pre kraja 2028. godine biti otvorena prva linija metroa u Beogradu i zato ćemo radove na metrou imati na svakom koraku u narednom periodu. Sve ovo će vredeti više oko 12 milijardi evra, ali to ne možemo da još tačno kažemo, kazao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.