VELIKA PROMENA: Uvođenje novih novčanica

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 18:53

VELIKA PROMENA: Uvođenje novih novčanica

Postepeno uvođenje novčanica sa likom kralja Čarsla III

Novčanice sa likom kralja Čarlsa III prvi put biće izdate 05.juna 2024. godine. Njegov portet zameniće kraljičin na sve četiri novčanice od 5,10,20 i 50 funti. Novčanice sa likom kraljice Elizabete II ostaće legalno sredstvo plaćanja i kružiće zajedno sa novčanicama kralja Čarlsa III.

Nove novčanice biće štampane samo radi zamene starih i iscepanih kao i radi zadovoljavanja povećanje potražnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << BoE (Engleska banka) želi da minimiliše ekološki i finansijski uticaj ove promene.

Kralj Čarls III poznat je po aktivnostima u očuvavanju životne sredine, što znači da će novčanice sa njegovim likom ući u opticaj "veoma postepeno".

(Srbija Danas/Biz portal)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.