Izvor: TvojPortal.com, 31.Avg.2011, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užice izvozi ribu iz Severnog mora

/vesti online/ Iz Užica će se u svet od proleća naredne godine izvoziti riba iz Severnog mora zahvaljujući investiciji iza koje stoji norveška kompanija Euro BB. Skandinavci su postali vlasnici pogona nekadašnje štamparije Rujno u naselju Bela zemlja, koji će adaptirati fabriku za filetiranje i dimljenje lososa.


- Posao s preradom ribe, koji će otvoriti 250 radnih mesta za radnike svih profila, pokrenućemo u prvom kvartalu naredne godine. Investicija je vredna tri >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << miliona evra, što podrazumeva rekonstrukciju fabrike, opremanje, izgradnju infrastrukture. Ovde će se u početku filetirati 20 tona lososa dnevno - kaže Branislav Jezdimirović, Užičanin s norveškim državljanstvom, inače poslovni partner Rolfa Bohna, vlasnika kompanije Euro BB.Ostatak teksta pročitajte na linku

ekonomijaSrbijaizvozUžiceeuro BBriba iz severnog mora

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.