Uvodjenje izvozne dažbine na pšenicu

Izvor: S media, 30.Dec.2010, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvodjenje izvozne dažbine na pšenicu

Ministarstvo trgovine i usluga uputiće početkom januara predlog Vladi Srbije za uvodjenje izvozne dažbine za pšenicu u iznosu od pet dinara po kilogramu, kako bi se obezbedila stabilnost u snabdevanju domaćeg tržišta hlebnim žitom i brašnom i "amortizovao" pritisak na rast cena, izjavio je Tanjugu resorni ministar Slobodan Milosavljević.

"Od avgusta, zaključno sa novembrom 2010. godine, izvezeno je ukupno 370.000 do 380.000 tona pšenice, čime smo, i pored dovoljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << roda pšenice, praktično došli do maksimuma količine koju možemo da izvezemo iz Srbije, a da ne ugrozimo snabdevenost i stabilnost domaćeg tržišta", kazao je Milosavljević.

Preti nam uvoz žita

Što se tiče trenutne cene hlebnog žita, ona je dva i po puta viša nego prošle godine, rekao je Milosavljević, napominjući da je situacija slična i sa cenom kukuruza i ostalih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević traži izvoznu carinu za žito

Izvor: Mondo, 30.Dec.2010

Radi "zaštite snabdevenosti domaćeg tržišta" Minitarstvo trgovine predlaže da se u januaru na nekoliko meseci uvede izvozna dažbina na pšenicu od pet dinara po kilogramu.

Nastavak na Mondo...

Prijedlog za uvođenje dažbine od pet dinara po kilogramu pšenice

Izvor: Capital.ba, 30.Dec.2010

BEOGRAD, Ministarstvo trgovine i usluga uputiće početkom januara Vladi Srbije prijedlog za uvođenje izvozne dažbine za pšenicu u iznosu od pet dinara po kilogramu, kako bi se obezbjedila stabilnost u snabdijevanju domaćeg tržišta hljebnim žitom i brašnom i 'amortizovao' pritisak na rast cijena,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.