Usvojeno, konačno: 459 milijardi

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 09:08

Usvojeno, konačno: 459 milijardi

Američki Senat usvojio je, nešto pre roka koji je isticao u ponoć, vladin paket za državnu potrošnju u iznosu od 459 milijardi dolara.

Finansijskim paketom od 459 milijardi dolara do kraja fiskalne godine 30. septembra finansiraće se poljoprivreda, transport, stanovanje, energetika i drugi državni programi.

Ova mera, koja sadrži šest zakona o potrošnji, a koja je usvojena i u Predstavničkom domu i u Senatu sada ide na potpis američkom predsedniku Džozefu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bajdenu.

Predstavnički dom Kongresa je ranije usvojio ovaj paket kojim će se finansirati oko 30 odsto vladinih institucija, ali je glasanju prethodilo protivljenje nekih republikanaca koji su tvrdili da tom merom nije učinjeno dovoljno za smanjenje federalne potrošnje, prenosi AP.

Republikanci su takođe želeli da nacrti zakona uključuje jače mere za rešavanje imigracije na južnoj granici SAD.

Republikanci kontrolišu Predstavnički dom sa malom većinom, dok demokrate drže Senat sa jednim senatorskim mestom više od republikanaca.

U međuvremenu, kongresmeni pregovaraju o drugom paketu od šest zakona, uključujući zakone o odbrani, u nastojanju da sve federalne agencije budu u potpunosti finansijski pokrivene pre isteka roka 22. marta, preneo je ranije Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAJDEN POTPISAO! U poslednjem trenutku izbegnute katastrofalne posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 08:04

Izbegnuta blokada rada ključnih vladinih agencija...Američki predsednik Džo Bajden potpisao je zakon o državnoj potrošnji koji je sprečio blokiranje rada mnogih ključnih vladinih agencija, saopštila je Bela kuća...Američki Senat usvojio je, nešto pre roka koji je isticao u petak u ponoć,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.