Usvojeno: Plan za izgradnju metroa u BG

Izvor: B92, 26.Jun.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojeno: Plan za izgradnju metroa u BG

Beograd -- Skupština grada Beograda usvojila je predlog odluke o izradi plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu.

Usvojen je predlog elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i više planova i izmena i dopuna planova generalne i detaljne regulacije za delove opština Obrenovac, Novi Beograd, Zemun, Surčin, Voždovac, Zvezdara, Rakovica, Mladenovac i Lazarevac.

Glavni urbanista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milutin Folić je rekao da se nastavlja sa trendom usvajanja planske dokumentacije, koja je osnov za planski razvoj grada.

"Na ovaj način borimo se protiv divlje gradnje i omogućavamo legalnim investitorima da dođu u Beograd i ulažu svoj novac od koga kasnije gradimo infrastrukturu i tako razvijamo grad", rekao je Folić.

Podsetimo, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Dragan Đilas i zamenik gradonačelnika Goran Vesić polemisali su u gradskoj skupštini o rokovima za početak gradnje metroa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Usvojeno: Plan za izgradnju metroa u BG

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2018

Skupština grada Beograda usvojila je predlog odluke o izradi plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu...Usvojen je predlog elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema...Odbornici su, između ostalog, usvojili i više planova i izmena i dopuna planova generalne i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.