Usvojena Regionalna energetska strategija

Izvor: Studio B, 24.Okt.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Regionalna energetska strategija

Energetska zajednica Jugoistočne Evrope usvojila je u četvrtak u Beogradu Regionalnu energetsku strategiju kojom je obuhvaćeno 35 projekata čija je vrednost procenjena na oko 30 milijardi evra.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kazala je nakon 11. sastanka ministarskog saveta energetske zajednice da je bilo predloženo 100 projekata iz sektora električne energije, gasa i nafte koji su od velikog interesa i imaju prekogranični uticaj. 

Ona je precizirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da od 14 projekata u elektroenergetici snage 5.000 megavata, sedam su srpski projekti snage 2.400 megavata. Mihajlovićeva je istakla i da je usvajanje liste projekata značajno, jer se region Jugoistočne Evrope od 2001. godine suočava sa deficitom energije. 

Ona je ocenila da je usvajanje liste projekata od interesa za Energetsku zajednicu važna za Srbiju koja se nalazi u centru regiona, koja svoj položaj mora da dodatno istakne i iskoristi. Mihajlovićeva je kazala da će članstvo u Energetskoj zajednici pomoći Srbiji da otvori pregovore sa EU koji se tiču energetike.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Usvojena energetska strategija za region Jugoistočne Evrope

Izvor: GdeInvestirati.com, 24.Okt.2013

BEOGRAD - Energetska zajednica Jugoistočne Evrope usvojila je u četvrtak u Beogradu Regionalnu energetsku strategiju kojom je obuhvaćeno 35 projekata čija je vrednost procenjena na oko 30 milijardi evra.   Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.