Usvojen budžet Kikinde za 2020. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet Kikinde za 2020. godinu

Odbornici Skupštine grada Kikinde izglasali su odluku o budžetu Kikinde za 2020. godinu. Predviđeno je da se u narednoj godini u gradski budžet slije više od tri milijarde i 160 miliona dinara. Kao najveći poduhvat istaknut je završetak izgradnje centralne pijace, kao i završetak izgradnje pogona za preradu pijaće vode.

U gradski budžet u Kikindi za narednu godinu trebalo bi da se slije više od tri milijarde i 160 miliona dinara, a jedan od najvećih projekata, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << završetak izgradnje postrojenja za preradu pijaće vode će sledeće godine biti završen. Pored toga, najavljena je i izgradnja postrojenja u kikindskim mesnim zajednicama.

''Iz razloga da stanovnici sela ne bi bili građani drugog reda, mi smo odlučili da započnemo izgradnju postrojenja za preradu pitke vode u selima. Sledeće godine započećemo izgradnju u Ruskom Selu i Novim Kozarcima, a potom u Mokrinu'', kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Predstavnici opozicije nisu podržali odluku o usvajanju gradskog budžeta za narednu godinu, jer kako kažu, imaju potpuno drugačiji pristup problemima i raspolaganja finansijama.

''Imamo zaista drugačiji pogled na raspodelu sredstava iz budžeta, uradili bi smo mnogo drugačije i iz tog razloga odluku nismo podržali'', istakao je Saša Homanov, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Veliki deo sredstava predviđen je za komunalnu infrastrukturu, tako da je planirano da višedecenijski problem u delu Kikinde kojem su poplavljene ulice svaki put nakon obilnih padavina u narednoj godini bude rešen. Građani u ulicama Ivana Jakšića, Moravskoj i Sterije Popovića dobiće kišnu kanalizaciju.

''Predvideli smo da započnemo izgradnju atmosferske kanalizacije u nekoliko ulica, to će biti početak jednog velikog projekta, a moram da istaknem da je izgradnja kišne kanalizacije po ovom projektu merena u milionima evra'', dodao je gradonačelnik Markov.

U narednoj godini trebalo bi da se izgrade i četiri nova dečja igrališta u selima i Mikronaselju, dok će za najstarije sugrađane, odnosno sve kikindske penzionere, biti obezbeđen besplatan međugradski prevoz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.