Usvojen Zakon o igrama na sreću

Izvor: B92, 29.Feb.2020, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Zakon o igrama na sreću

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o igrama na sreću kojim se, po rečima ministra Siniše Malog, povećava stepen društvene odgovornosti priređivača.

Istovremeno se stvaraju uslovi za napredniji sistem nadzora.

Osnovni razlozi donošenja zakona bili su smanjenje sive ekonomije, uspostavljanje elektronskog sistema nadzora nad priređivačima, zaštita državnih interesa, odnosno povećanje budžetskih prihoda, kao i bolje uređenje tržišta igara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sreću i približavanje evropskim standardima.

"U svrhu smanjenja sive ekonomije, efikasnije naplate budžetskih prihoda i vršenja nadzora od strane Uprave za igre na sreću, predviđeno je uspostavljanje elektronskog sistema nadzora i obaveza priređivača da koriste informaciono-komunikacioni sistem, koji omogućava čuvanje, arhiviranje i razmenu podataka elektronskim putem sa Upravom", rekao je Mali u raspravi.

Predsednica Odbora za finansije Aleksandra Tomić rekla je ranije da je prihvaćen amandman na Zakon o igrama na sreću kojim se 40 odsto prihoda koristi za finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom, lokalnih samouprava, lečenje dece od retkih bolesti…

Tomićeva je precizirala da će se sa po 19 odsto finansirati Crveni krst Srbije, organizacije osoba sa invaliditetom, ustanove socijalne zaštite, lokalne samouprave i sporta i omladine, a pet odsto sredstava će biti usmereno u Fond za finansiranje lečenja retkih bolesti.

"Vlada Srbije je izašla u susret potrebama za oko 800.000 građana Srbije”, rekla je tada Aleksandra Tomić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USVOJEN ZAKON O IGRAMA NA SREĆU: 40 odsto novca ići će na ovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2020, 11:03

Sa po 19 odsto finansiraće se Crveni krst Srbije, organizacije osoba sa invaliditetom, ustanove socijalne zaštite, lokalne samouprave i sporta i omladine, a pet odsto sredstava će biti usmereno u Fond za finansiranje lečenja retkih bolesti...Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o igrama na sreću...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.