Usvojen Zakon o građevinskim proizvodima

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Zakon o građevinskim proizvodima

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o građevinskim proizvodima, koji prvi put na jedinstven način uređuje ovu oblast i usklađuje je sa standardima i najboljom praksom EU.

Ovim zakonom biće bolje uređeno tržište građevinskih proizvoda, podignut nivo kvaliteta materijala koji se koristi u gradnji puteva, mostova, zgrada i drugih objekata, a sve to uz povoljnije cene za investitore, što će biti omogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << konkurencijom proizvođača.

Novi zakon, osim što će podići standarde u građevinarstvu u Srbiji, učiniće i domaće proizvođače konkurentnijim na evropskom tržištu, jer će se i u Srbiji primenjivati jednaki standardi kao i u zemljama članicama EU.

U resornom ministarsvu su ocenili da će Zakon dati dodatni podsticaj razvoju građеvinarstva i omogućićе da objеkti koji sе gradе budu bеzbеdni i еkološki prihvatljiviji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lakše do uklanjanja nelegalnih objekata

Izvor: RTS, 26.Okt.2018

Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o ozakonjenju objekata koji će, uz Zakon o planiranju i izgradnji, pružiti državi, građevinskim inspektorima i lokalnoj samoupravi nove mogućnosti za efikasniju borbu protiv investitora koji grade bez dozvole. Usvojen i Zakon o građevinskim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.