Usvojen Pravilnik o podeli besplatnih akcija

Izvor: Akter, 23.Jul.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Pravilnik o podeli besplatnih akcija

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Pravilnik o načinu i postupku podele besplatnih akcija radnicima medija koji su u procesu privatizacije

Po donetom Pravilniku pravo na upis akcija imaju svi zaposleni čiji se mediji ne pronađu kupca do 31. oktobra, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu kulture i informisanja..

Ukoliko ne dođe do privatizacije, izdavač medija je u obavezi da donese odluku o izdavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << besplatnih akcija i javni poziv koji treba da sadrži podatke o datumu, vremenu, mestu upisa, broju i nominalnoj vrednosti akcija.

"Zaposleni imaju rok od 15 dana za upis, a nakon toga Agencija za privataziju proverava da li ima neko ne ispunjava uslove", rekao je za Dejan Stojanović iz Ministarstva kulture i informisanja koji je radio na Pravilniku.

Prema njegovim rečima, provera Agencije za privatizaciju traje 15 dana, posle čega donosi rešenje o prenosu besplatnih akcija.

"Akcije se dele srazmerno putnim godinama rada", naglasio je Stojanović.

Pravilnik je trebalo da bude donet još 1. jula, ali se prema rečima Stojanovića kasnilo jer su se čekala mišljenja resornih ministarstava.

"Slažem se da je moglo je da bude i ranije, ali čekanje mišljenja resornih ministarstava ukočilo je celu stvar", kazao je on.

Pravilnik bi danas u toku dana trebalo da bude objavljen na zvaničnom sajtu Ministarstva kulture i informisanja, a sutra u Službenom glasniku.

Izmenama Zakona o javnom informisanju propisano da mediji čiji je osnivač država ili lokalna samouprava, a takvih ima 72, moraju biti privatizovani do 31. oktobra ove godine, nakon čega će prestati njihovo finansiranje iz budžeta.

Ukoliko mediji ne budu privatizovani do tog roka, predvidjeno je da vlasništvo bude ponudjeno zaposlenim u tim medijima, a ako oni to ne budu prihvatili, mediji će biti brisani iz registra javnih glasila.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.