Uskoro pregovori o minimalnoj ceni rada

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 14:20

Uskoro pregovori o minimalnoj ceni rada

Pregovori o povećanju minimalne cene rada za 2024. godinu počeće u petak 19. maja u Palati Srbija.

Njima će prisustvovati predstavnici sindikata i poslodavaca, Ministarstva finansija i Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Kako je pojašnjeno u Ministarstvu finansija, već godinama unazad se ustaljenom dinamikom povećanje minimalne cene rada vrši jednom godišnje, tako da nova minimalna cena rada po satu važi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 1. januara naredne godine, te da će tako biti i ovog puta.

"Ministarstvo finansija je, na osnovu člana 112. Zakona o radu, pripremilo analizu parametara za utvrđivanje minimalne cene rada za 2024. godinu, zasnovanu na poslednjim raspoloživim makroekonomskim podacima i revidiranim projekcijama za naredni period", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Podsećamo da je Odlukom Vlade Republike Srbije iz septembra 2022. godine minimalna cena rada povećana za 14,3 odsto, odnosno sa 201,22 na 230,00 dinara po radnom času, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, koja važi od januara do decembra 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.