Uskoro potpisivanje još dva sertifikata sa Kinom

Izvor: B92, 04.Nov.2023, 16:11

Uskoro potpisivanje još dva sertifikata sa Kinom

Ministarka Jelena Tanasković tokom posete Kini izjavila je da je ponovo došla u tu zemlju kako bi se ubrzalo potpisivanje još dva izuzetno značajna sertifikata.

"Da mi onog trenutka kada Sporazum o slobodnoj trgovini stupi na snagu krenemo sa izvozom pet grupa proizvoda", rekla je Tanasković novinarima u Šangaju.

Pored meda i proizvoda od meda, jabuka i proizvoda za kućne ljubimce, jako je bitan izvoz pilećeg mesa i proizvoda od mesa, kao i suvih šljiva, dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Tanasković.

"Kinesko tržište je zainteresovano za ove grupe, zato smo po ovom prioritetu i išli u usaglašavanje", rekla je Tanasković.

Ministarka je novinarima prenela da je premijerka Ana Brnabić na sastanku sa kineskim kolegom Li Ćiangom ukazala na važnost ova dva sertifikata.

"Sve je usaglašeno, revizije su prošle, ostao je samo potpis", rekla je Tanasković koja očekuje do se to uskoro završi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.