Uskoro počinje ostvarivanje višedecenijskog sna

Izvor: B92, 25.Jan.2022, 17:48

Uskoro počinje ostvarivanje "višedecenijskog sna"

Sjenica -- Izgradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane trebalo bi da krene uskoro.

Ovaj projekat je sa više aspekata značajan kako za Sjenicu tako i za celu Rašku oblast.

Polovinom marta kreće izgradnja kampa za smeštaj radnika koji će graditi ovaj auto-put. Kamp će se nalaziti na deonici buduće petlje kod Duge Poljane, piše Sandžak live, a prenosi eKapija.

U kabinetu predsednika opštine Sjenica Muniba Mujagića organizovan je sastanak kojem su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisustvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva Republike Srbije, predstavnici izvođača auto-puta koji će proći kroz Rašku oblast kao i predstavnici Puteva Srbije. Na sastanku su dogovorene pripremne radnje za početak izgradnje auto-puta koji se očekuje 15. marta.

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglasila da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetnog značaja za celu Srbiju.

"Meni je veoma drago da sam danas imala izuzetno dobar sastanak sa predsednikom opštine, gospodinom Munibom i njegovim saradnicim a tema je bila početak realizacije izuzetno važnog projekta a to je izgradanja auto-puta Požega-Duga Poljana. Za Ministarstvo, za Vladu Srbije, za celu Republiku Srbiju je izuzetno važan projekat izgradnja ovog auto-puta, zato sastanak nismo držali u Beogradu već upravo ovde u Sjenici jer planiramo početak radova već polovinom marta ove godine i to izgradnjom kampa na dionici buduće petlje kod Duge Poljane", istakla Milana Rakić.

Predsednik opštine Sjenica istakao da će izgradnjom auto-puta biti ostvaren višedecenijski san ljudi sa tog područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.