Uskoro niče novi Cvetni trg

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro niče novi Cvetni trg

Rekonstrukcija Cvetnog trga u Beogradu se privodi kraju i on će biti otvoren 15. decembra, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je najavio da će u Cvetnom parku biti otkrivena i bista književniku Borislavu Pekiću, a planirano je i postavljanje nekoliko bisti glumaca Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje se nalazi prekoputa ovog parka.

Rekonstrukcija Cvetnog trga podrazumeva obnovu u postojećim gabaritima ovog prostora uz izvesna arhitektonska i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parterna prilagođavanja.

Vesić je zajedno sa gradonačelniko Beograda Sinišom Malim i ministrom pravde Nikolom Selakovićem bio gost tribine koju je u Beogradskom dramskom pozorištu organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke na Vračaru.

Tom prilikom najavljeni su i projekti bitni za ovu centralnu gradsku opštinu, poput rekonsktrukcije Kalenić pijace, rekonstrukcije Trga slavija, kao i obnove zgrada u kojima će biti sedišta pojedinih pravosudnih institucija.

Gradonačelnik Siniša Mali požalio se na lošu komunikaciju gradske vlasti na čijem čelu je SNS i opštinske vlasti na Vračaru na čijem čelu je Demokratska stranka.

Mali je podsetio da se sledeće godine očekuju parlamentarni izbori, pa je rekao da očekuje kako će se tu situacija promeniti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.