Izvor: Danas, 13.Maj.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro direktan let iz Beograda za Ameriku

Beograd - Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i ambasador SAD Majkl Kirbi juče su parafirali sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje, čime su ispunjene pretpostavke za uspostavljanje direktnih letova od Srbije do SAD.

Iako tačan datum kada će Er Srbija početi da leti u Ameriku nije preciziran, Kirbi je rekao da se radi ''o mesecima'' što se tiče dveju vlada, ali da je to komercijalno pitanje o kojem odlučuju aviokompanije. Kirbi je dodao da sporazum omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << letove ka celim Sjedinjenim Državama, a da li će linije biti uspostavljene ka Njujorku, Čikagu ili Los Anđelesu, zavisi od avioprevoznika.

- Verovatno ću se za ne tako dugo vremena pridružiti ministarki Mihajlović ili nekom drugom na prvom direktnom letu ka SAD u poslednje 23 godine - rekao je Kirbi, dodajući da je period koji je protekao od poslednjeg leta suviše dug za dve zemlje u tako dobrim odnosima kao što su Srbija i SAD.

Mihajlovićeva je ocenila da sklapanje ovog sporazuma govori o visokom kvalitetu usluga i aerodroma Nikola Tesla i Er Srbije, kao i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo i dodala da će direktni letovi mnogo značiti za milion srpskih građana koji žive u SAD.

Ministarka je dodala i da ne brine zbog toga što Er Srbija trenutno ne raspolaže avionima za prekookeanske letove, rekavši da ta kompanija ima razne mogućnosti za nabavku ovakvih letelica, ''od erbasa A330 nadalje''.

Budući da je sporazum juče samo parafiran, konačno potpisivanje tek predstoji.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.