Uskladiti strategije i prioritete

Izvor: Beta, 05.Maj.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskladiti strategije i prioritete

BEOGRAD, 5. maja 2014. (Beta) - Srbija ima više od 100 strategija za čiju realizaciju ne bi bilo dovoljno ni pet budžeta i zbog toga će one biti sagledane i odredjeni prioriteti, izjavila je u ponedeljak ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Udovički je skupu Planiramo li budućnost Srbije u ogranizaciji Evropskog pokreta rekla da su svi svesni da Srbija ne planira dovoljno dobro svoju budućnosti ili da to skoro uopšte ne radi.

"Problem nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << samo u tome što su postojale koalicione vlade u kojima je bilo teško ostvariti saglasnost, problem je dublji, u institucionalnom nasledju, još odavno", rekla je Udovički koja je i potpredsednica Vlade Srbije zadužena za javne politike.

Ona je istakla da je svesna da se takav problem ne popravlja preko noći i da će morati puno da se radi na osposobljavanju da se koordinirano radi.

"To znači da svaki resor zna šta je njegovo zaduženje i da nadležnosti ne budu rasute, tako da na kraju radimo kao jedna jedinstvena zajednička vlada i država", rekla je ministarka državne uprave i lokalne uprave.

Udovički, koja je bila i ministarka energetike u vladi premijera Zorana Djindjića, istakla je da se u Srbiji stalno radi pod pritiskom da su neke stvari hitne i da je tek kada se, nakon pet godina, 2012. vratila u Srbiju, shvatila u kojoj meri se nije odmaklo u uspostavljanju sistema i pravca u kojem se zemlja kreće.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.