Uplaćeno 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima

Izvor: Capital.ba, 03.Mar.2021, 14:27

Uplaćeno 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima

BANJALUKA – Predsjednik Udruženja povrtara Republike Srpske Brane Mastalo kaže da je Ministarstvo poljoprivrede Srpske uplatilo 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima, kojima je veoma važno da dobiju podsticaje krajem februara ili početkom marta kako bi mogli uložiti novac u novi ciklus proizvodnje. Foto: Glas Srpske Mastalo je za Srnu precizirao da su povrtari juče dobili podsticaje za prodato i otkupljeno povrće u 2020. godini. “Prosječna premija po kilogramu je 4,5 feninga i to je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u pravo vrijeme”, rekao je Mastalo i dodao da isplate podsticaja povrtarima stižu na vrijeme otkako je na mjestu ministra poljoprivrede Boris Pašalić. Mastalo ističe da su povrtari u teškoj situaciji, svi imaju dugovanja apotekama i bankama, tako da negativno posluju. “Ovi podsticaji su nam dobro došli, pa iako ne možemo vratiti sve dugove, pomoći će nam da regulišemo barem dio obaveza”, naveo je on i dodao da je u Srpskoj registrovano 7.500 povrtara, a da podsticaje koristi njih 450. Mastalo kaže da je pretprošle godine otkupljeno 22.000 tona povrća, a prošle 35.000 tona, pa je prosjek podsticaja po kilogramu 2019. godine iznosio šest, a lani 4,5 feninga po kilogramu. Srna Чланак Uplaćeno 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Uplaćeno 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2021

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja povrtara Republike Srpske Brane Mastalo kaže da je Ministarstvo poljoprivrede Srpske uplatilo 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima, kojima je veoma važno da dobiju podsticaje krajem februara ili početkom marta kako bi mogli uložiti novac u novi ciklus ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.