Izvor: B92, 22.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzijada kao ekonomska šansa

Beograd -- Privreda Srbije od Univerzijade koja će se održati u Beogradu može da zaradi između 200 i 500 miliona evra, kaže direktor preduzeća "Univerzijada 2009" Siniša Jasnić.

Jasnić je izjavio da će ta manifestacija biti velika mogućnost za privrednike iz građevinskih, transportnih, tekstilnih, kao i prehrambenih ugostiteljskih oblasti. "Univerzijada će biti zamajac privrede Srbije, i to ne samo velikih sistema, već i malih i srednjih preduzeća", rekao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema rečima Jasnića, raspisan je javni poziv za idejna rešenja za odeću i obuću, a sledeće nedelje, najkasnije do utorka, biće saopšteno koje je idejno rešenje prihvaćno.

Kako je rekao, rešenje će biti primenjeno za odeću i obuću za lica koja će biti angažovana na organizaciji manifestacije, članove domaće delegacije, za domaće sportske ucesnike u svečanom defileu i volontere.

"Posle toga krećemo u raspisivanje i realizaciju tendera, za opremanje učesnika Univerzijade", rekao je Jasnić.

On je naveo da će tender biti završen do kraja drugog kvartala ove godine.

"Očekujemo 30.000 gostiju u Beogradu, 12.000 sportista, 15.000 volontera i mnogo pratećih manifestacija", rekao je Jasnić.

Univerzijada, 25. po redu, biće održana od 1. do 12. jula 2009. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Univerzijada donosi veliku zaradu srpskoj privredi

Izvor: Blic, 22.Jun.2008

Univerzijada, koja se sledeće godine održava u Beogradu, može da srpskoj privredi donese zaradu između 200 i 500 miliona evra, ocenio je generalni direktor preduzeća Univerzijada 2009 Siniša Jasnić.....On je agenciji Beta izjavio da će ta manifestacija biti velika mogućnost za privrednike iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.